Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa serowa z żółtego sera. Pyszna i kolorowa. Idealna na długie jesienne dni.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1036
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1036
Składniki
Wędlinę pokrój w półplasterki a cebulę i paprykę w kostkę. Kiełbasę i warzywa podsmaż na tłuszczu do czasu aż warzywa zmiękną. Mleko i bulion wlej do garnka, zagotuj. Dodaj starty na tarce żółty ser. Podgrzewaj do czasu aż ser się rozpuści- cały czas mieszaj. Dodaj zawartość patelni i odsączoną na sitku kukurydzę Gotuj przez ok. 10 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Zupę rozlej do talerzy. Podawaj na ciepło. Przed podaniem posyp zupę szczypiorkiem.