Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kolorowe kanapeczki"
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 37
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 87
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 181
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 37
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 87
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 181
Składniki
Czerwoną kapustę oczyść z wierzchnich liści, poszatkuj. W misce wymieszaj 3 łyżki octu winnego z 3 łyżkami cukru oraz 3 łyżkami oleju. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Włóż poszatkowaną kapustę, starannie wymieszaj. Odstaw na około godzinę w chłodne miejsce.
Małą cebulę obierz, opłucz i osusz papierowym ręcznikiem kuchennym. Drobno poszatkuj ostrym nożem. Połącz w misce z mielonym mięsem (wieprzowym, mieszanym lub drobiowym). Dodaj jajko, przecier pomidorowy oraz bułkę tartą.
Masę dopraw solą oraz pieprzem do smaku i starannie wyrób. W dłoniach formuj malutkie kuleczki wielkości orzechów. Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki masła. Gdy się rozpuści, partiami wkładaj kuleczki i smaż na średnim ogniu na złotobrązowy kolor.
Jabłka umyj pod bieżącą wodą, pozostaw ze skórką. Przekrój na połówki, usuń gniazda nasienne, a potem pokrój miąższ w kosteczkę. Skrop sokiem z połowy cytryny. Z kapusty odlej powstały sok, połącz ją z jabłkami, wymieszaj.
Chleb pokrój. Każdą kromkę zrumień na suchej patelni. Pieczywo rozłóż na talerzykach. Na każdej kromce umieść porcję kapusty i kuleczki z mięsa.Źródło: Świat kobiety