Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kolorowe makaroniki"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 27
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 43
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10515
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 98
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 27
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 43
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10515
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 98
Składniki
Zmielone drobno migdały wsyp do miski. Dodaj cukier puder, wymieszaj. 18 dag cukru kryształu wsyp do rondelka. Wlej 50 ml wody. Ugotuj gęsty syrop (na tzw. nitkę).
Białka podziel na pół. Jedną część ubij razem z pozostałym cukrem kryształem (2 dag) na puszystą pianę. Dalej ubijając, stopniowo dolewaj syrop cukrowy. Ubijaj energicznie, aż masa będzie gęsta.
Pozostałe białka również ubij na sztywno. Dalej ubijając, dodawaj cukier puder z migdałami. Na koniec obydwie masy połącz, wymieszaj. Jeśli chcesz, część piany zabarw na zielono.
Masę przełóż do rękawa cukierniczego. Wyciskaj na pokrytą pergaminem blachę małe makaroniki. Odstaw na kilka minut, a następnie piecz 14-15 minut w temperaturze 140 st. Ostudź.
Kremówkę zagrzej z rozciętą wanilią, wrzuć kawałki czekolady, rozpuść. Masę ostudź i ubij. Przekładaj makaroniki.
czas ok. 60 min; porcja – 210 kcal cena 90 grŹródło: Świat kobiety