Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kolorowe risotto"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 289
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 386
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 532
Polecam.
Odsłon: 848
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 289
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 386
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 532
Polecam.
Odsłon: 848
Składniki
Cebulę obieramy, siekamy. Papryki przecinamy wzdłuż, oczyszczamy z pestek. Strąki płuczemy i kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę z masłem. Warzywa krótko podsmażamy. Wsypujemy ryż i kurkumę, po czym ciągle mieszając, smażymy przez minutę.
Do ryżu wlewamy wino, mieszamy, czekamy, aż wyparuje. Na patelnię z ryżem porcjami wlewamy bulion. Szynkę oraz pomidory tniemy w słupki, po czym razem z groszkiem wrzucamy na patelnię. Gotujemy do miękkości.
Tuż przed końcem gotowania ścieramy grubo ser od razu na patelnię. Risotto mieszamy z posiekaną natką. Przyprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pierzem. Podajemy bezpośrednio po przyrządzeniu.
Czas przygotowania 25 minut. Cena jednej porcji około 3,45 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 565 kcal Białko 23,1 g/ Tłuszcz 21 g/Węglowodany 47,2 gŹródło: Rewia