Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kolorowe risotto z warzywami"
Polecam.
Odsłon: 149
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 799
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 46
Polecam.
Odsłon: 149
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 799
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 46
Składniki
Dobra propozycja na kolację, gdy masz trochę ugotowanego ryżu np. z obiadu. Cebulę obierz, posiekaj.
Dwie czerwone papryki przetnij wzdłuż, oczyść z pestek, opłucz i pokrój w kostkę. Na dużej patelni rozgrzej po łyżce oliwy i masła. Podsmaż cebulę i paprykę, dodaj 10 dag mrożonego groszku.
Kiedy warzywa zmiękną, wrzuć 6-8 pomidorów osączonych z oliwy i 20 dag szynki, pokrojonych w paseczki.
Dołóż ugotowany ryż, razem przesmaż, dopraw solą, świeżo mielonym pieprzem, szczyptą kurkumy. W gorące risotto wmieszaj 40 dag grubo tartego żółtego sera (np. goudy), posyp natką.Źródło: Kobieta i życie