Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kolorowe roladki z makaronu"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 327
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 119
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5104
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32717
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 361
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 284
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 327
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 119
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5104
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32717
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 361
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 284
Składniki
Marchewki umyj, obierz, pokrój w słupki. Por oczyść starannie pod bieżącą wodą, drobno posiekaj. Obierz i pokrój w kosteczkę cebulę. Paprykę umyj, osusz, pozbaw nasion. Miąższ drobno posiekaj.
Na patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Wrzuć przygotowane warzywa i krótko obsmaż. Dopraw do smaku solą i mielonym czarnym pieprzem.
W dużym garnku zagotuj wodę z solą. Włóż płaty lazanii i ugotuj al dente według przepisu. Wyjmij, osącz, układaj pojedynczo na blacie. Pozostaw do ostudzenia.
Na każdym płacie makaronu ułóż porcję przesmażonych warzyw. Zwiń roladki. Naczynie żaroodporne posmaruj olejem. Ułóż roladki. Posyp startym na tarce żółtym serem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 st. na 10-15 minut. Wyjmij, każdą roladkę przekrój ukośnie na pół.
Czas ok. 40 min; porcja – 360 kcal, cena 3 zł.
Aby płaty lazanii nie posklejały się, wkładaj je do garnka po 3-4 sztuki.Źródło: Świat kobiety