Do góry

Dania główne Przepis na:

Kolorowe spaghetti

Kolorowe spaghetti

Autor:

Przepisów i artykułów: 236 Ocena: 6064

Dodano:

Odsłon: 7833

Wyjątkowo pyszne i aromatyczne

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Urozmaiciłam tradycyjne aglio olio. Wyszło kolorowo i pysznie! Porcję spaghetti na jedną osobę wrzuciłam do gotującej się i osolonej wody. Kiedy makaron był w połowie ugotowany na patelnię wlałam 2 łyżki oliwy z oliwek, na którą (kiedy już była gorąca) wrzuciłam pokrojoną w drobną kosteczkę paprykę czerwoną. Po chwili dodałam pokrojone w plasterki 3 ząbki czosnku i smażyłam co jakiś czas mieszając. Kiedy czosnek był delikatnie (!) zezłocony, na patelnię wrzuciłam ugotowany, odcedzony makaron, posiekaną zieloną pietruszkę i mieszając podsmażyłam ok 30 sekund. Tak przyrządzony makaron wyłożyłam na talerz i dodałam pokrojone czarne oliwki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

aktorod 23 listopada 2010 uwielbiam makaron, z pewnością wypróbuję ten przepisik i daję 5

23 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

katarina9944 23 listopada 2010 a tam sosik, ja tez tak lubię, czasami dodaję tylko samą oliwe, zioła i czosnek i wystarczy:))) Ale my jestesmy makaronożercy.......

23 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

niezapominajka 22 listopada 2010 Może i dobre, ale osobiście brakuje mi tu jakiegoś sosiku...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń