Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kolorowe szaszłyki z groszkiem cukrowym"
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 126
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1057
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 514
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 50
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 126
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1057
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 514
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 50
Składniki
PORCJE PRZYGOT. ok. 30 min (+ czas marynowania); CENA PORCJI: ok. 6,20 zł
W sporej misce połącz olej, przeciśnięty przez praskę czosnek, tymianek, liście laurowe i pokrojoną drobno szalotkę. Dodaj sok i skórkę z cytryny. Marynuj mięso pokrojone w kostkę przez co najmniej godzinę.
Umyj groszek cukrowy, zblanszuj w lekko osolonej i posłodzonej wodzie. Papryki oczyść i pokrój w kostkę (tak jak mięso).
Na namoczone 10 min w wodzie szpadki szaszłykowe (aby się nie spaliły) powbijaj mięso, paprykę i poskładane strączki groszku. Oprósz solą i pieprzem, skrop olejem. Upiecz na grillu lub w piekarniku albo usmaż na patelni grillowej, obracając.Źródło: Świat kobiety