Do góry

Dania główne Przepis na:

kolorowe ziemniaki

kolorowe ziemniaki

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 21

Dodano:

Odsłon: 2020

Ziemniaki gotowane. Można gotować wszystkie odmiany razem. Najlepszy efekt jest kiedy gotujemy na parze w skórkach a następnie skrapiamy sokiem z cytryny

Składniki

  • ziemniaki białe lub żółte
  • ziemniaki fioletowe (truflowe)
  • ziemniaki purpurowe
  • sól, sok z cytryny
1-2 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki podobnej wielkości i w równych proporcjach kolorystycznych gotujemy na parze (w łupinach), lub w wodzie do miękkości.
    Oczywiście łupiny po ugotowaniu usuwamy. Solimy do smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń