Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kolorowy bananowiec"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Cztery banany umyj starannie, obierz. Miąższ rozgnieć lub zmiksuj. 3 jajka rozbij. Oddziel żółtka od białek. Miękkie masło utrzyj z 3 żółtkami. Dalej ucierając, dodawaj po łyżce bananów.
Jedną galaretkę agrestową rozpuść w połowie szklanki wody. Gdy zacznie tężeć, połącz z masą bananową. Drugą galaretkę przygotuj wg przepisu na opakowaniu. Odstaw do schłodzenia. Tortownicę wyłóż biszkoptami.
Masę wyłóż na biszkopty, odstaw do stężenia. Białka ubij z cu krem pudrem. Dodaj rozpuszczoną w połowie szklanki wody tężejącą galaretkę wiśniową. Piankę ułóż na masie bananowej, zastudź. Tort obłóż plasterkami z 2 bananów, zalej galaretką. Ozdób bitą śmietaną.
czas ok. 40 min; porcja – 320 kcal, cena 1,60 złŹródło: Świat kobiety