Do góry

Desery Przepis na:

Kolorowy biszkopt

Kolorowy biszkopt

Autor: Tradycyjna_Kuchnia

Przepisów i artykułów: 2008 Ocena: 10141

Dodano: 08.06.2016

Odsłon: 2326

Niebo w gębie warto ten przepis wypróbować.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wykonanie masy:
    Galaretki (kolorowe) rozpuścić każdą z osobna w jednej szklance gorącej przegotowanej wody, ostudzić i pokroić w kostkę.

  2. Śmietanę połączyć z cukrem i i mieszać łyżką do całkowitego rozpuszczenia. Żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wody i letnią wlać do śmietany. Wymieszać, dodać aromat, wrzucić pokrojone w kostkę kolorowe galaretki.

  3. Od razu nałożyć na pokrojony biszkopt.

  4. Przycisnąć drugą połową biszkoptu i odłożyć w chłodne miejsce do stężenia.

  5. Wykonanie ciasta biszkoptowego:
    Utrzeć żółtka z proszkiem do pieczenia, a białka ubić z cukrem na sztywną pianę i połączyć z utartymi żółtkami. Następnie dodać mąkę, budyń, ocet i dokładnie wymieszać. Całość wylać na przygotowaną blachę i upiec w temperaturze 170 stopni około ½ godziny. Po ostudzeniu przekroić biszkopt i przełożyć kolorową masą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń