Do góry

Przekąski Przepis na:

Kolorowy domowy pasztet z groszku i szynki

Kolorowy domowy pasztet z groszku i szynki

Autor:

Przepisów i artykułów: 2193 Ocena: 12832

Dodano:

Odsłon: 2593

Wyborny pasztecik na przekąskę, możemy go podawać z pieczywem lub surówkami.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:


    Bułkę namoczyć w odrobinie mleka, następnie odcisnąć i zmielić razem z szynką.

  2. Stopić 1 łyżkę masła, dodać mąkę- zasmażyć po czym wlać gorące mleko. Doprawić do smaku i mieszając gotować powoli około 10 minut po czym ostudzić. Resztę masła stopić, dodać groszek, posolić i dusić przez 15 minut, następnie zmiksować.

  3. Dodać 2 żółtka, wystudzoną zasmażkę i pianę ubitą z 2 białek. Pozostałe 2 żółtka i pianę ubitą z 2 białek, namoczoną bułkę dodać do masy z szynki i lekko wymieszać.

  4. Formę keksową wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać masę groszkową, następnie masę szynkową. Górę nakryć papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180 stopni około 45 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń