Do góry

Dania główne Przepis na:

Kolorowy kurczak

Kolorowy kurczak

Autor:

Przepisów i artykułów: 236 Ocena: 6048

Dodano:

Odsłon: 69922

bardzo kolorowe i bardzo smaczne

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na gorącą oliwę wrzucałam w minutowych odstępach: półtalarki marchewki, pokrojoną paprykę, cebulę, pierś kurczaka. Podlałam wodą, osoliłam i dusiłam pod prykryciem ok 10 minut. Po tym czasie dodałam posiekaną natkę pietruszki i mrożony zielony groszek. Można podać z ryżem lub makaronem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

poalina 01 grudnia 2014 Świetny przepis. Troszeczkę go zmodyfikowałam, nie dodałam groszku zielonego a zamiast tego wrzuciłam fasolke zieloną i cukinie. Doprawiłam chilli i curry i wyszło pyszne. :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Alina01 20 maja 2014 bardzo fajny przepis. Zabieram sie zaraz do roboty, tylko dodam do tego jeszcze dynie pizmowa i brukiew (akurat mam w lodowce :-)) Dam znac jak wyjdzie ten eksperyment...

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozena58 26 sierpnia 2013 Ciekawy przepis, zabieram do książki i do wypróbowania.Danie wygląda na bardzo smaczne.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madera 01 lutego 2013 Tak kolorowo i apetycznie że mimo późnej pory zgłodniałam:-))) Do ulubionych i 5

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

blueye12 30 marca 2012 Pychotka, wlasnie zrobilam i podam z ryzem:) dziekuje za podpowiedz na pyszny zdrowy obiadek.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Bernarda_S 21 marca 2012 Rewelacyjne danie w 15 minut. Ponieważ za późno zobaczyła przepis nie miałam czasu na kurczaka więc dodałam fasolki szparagowej a zamiast soli-ziół prowansalskich. Zaeksperymentowałam i podałam z kaszą gryczaną. Pyszne .Uważam ,że mieszanka warzywna podana przez pomysłodawcę przepisu jest o wiele treściwsza niż te z gotowców "na patelnię". Raz jeszcze dziękuję za pomysł.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

taura 21 marca 2012 Pani Jagodo, bardzo miło mi to słyszeć :)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

taura 21 marca 2012 @nadburzaninie, bardzo cenna uwaga - oczywiście dodałam słodkiej mielonej papryki, ale zapomniałam wpisać ją do listy składników.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

nadbuzanin 21 marca 2012 Bardzo fajny przepis i super że ludzie wreszcie zamiast na oleju smażą na oliwie...diametralnie zmienia ona smak potraw na lepszy. Troszkę mnie martwi mała ilość przypraw , w tym przypadku tylko sól. Ja osobiście dodał bym pieprz i dosłownie szczyptę czerwonej ostrej papryki. Ewentualnie można dodać curry jak ktoś lubi ale to tylko dla amatorów orientu. Ale powtórzę jeszcze raz , bardzo fajny przepis i już wiem co zrobię w sobotę na obiad :)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 20 marca 2012 Zrobiłam tego kolorowego kurczaka na obiad,bardzo dobry,polecam bo warto.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń