Do góry

Dania główne Przepis na:

Kolorowy makaron z pasta szpinakowa

Kolorowy makaron z pasta szpinakowa

Autor: Agunkaa

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 932

Dodano: 05.05.2010

Odsłon: 7342

Dietetyczne,pozywne,zdrowe.

Składniki

  • Makaron kolorowy,ja uzylam Wloski, 500 g
  • Szpinak swiezy najlepszy,ale moze byc mrozony, 500g
  • boczek, 300g
  • papryczka chili, 1
  • czosnek, 4 zabki
  • cebula, 1
  • sol,pieprz,olej
  • pietruszka zielona
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebule pokroj w piorka,czosnek posiekaj,boczek pokroj w paski z papryczki usun pestki i pokroj w kosteczke.Na patelni podsmaz boczek dodaj cebule,papryczke i po chwili czosnek.

  2. Do boczku,cebuli,czosnku i papryczki dodaj szpinak i dus okolo 10 min dosmacz.

  3. Makaron ugotowac w osolonej wodzie.Podawac posypane obfice zielenina.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń