Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kolorowy miks z podsuszaną kiełbasą"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 148
Polecam.
Odsłon: 779
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 117
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 148
Polecam.
Odsłon: 779
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 117
Składniki
105 min (plus moczenie ciecierzycy): Porcja: 490 kcal.
Ciecierzycę zalej wodą, odstaw na noc do namoczenia. Na drugi dzień odcedź, zalej świeżą wodą i ugotuj do miękkości (ok. 90 min). Pod koniec gotowania posól. Jeżeli zależy ci na czasie, do sałatki możesz użyć ciecierzycy z puszki.
Fasolkę szparagową (bez rozmrażania) wrzuć na posolony wrzątek, ugotuj do miękkości. Odcedź, wystudź. Paprykę rozetnij, usuń nasiona. Strączek opłucz, pokrój w kostkę.
Groszek konserwowy oraz fasolę czerwoną i białą opłucz, osącz na sitku. Kiełbasę potnij w plasterki lub półplasterki, a żółty ser w słupki. Liście sałaty opłucz i osusz.
Przygotowane wymieszaj. Przełóż do salaterki wyłożonej listkami sałat. Sos chili połącz z olejem. Dodaj posiekaną natkę. Wymieszaj. polej sosem.Źródło: Naj