Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kolorowy piankowiec"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 185
Polecam.
Odsłon: 875
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 176
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9283
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 185
Polecam.
Odsłon: 875
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 176
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9283
Składniki
Biszkopt: Ciasto najlepiej upiec dzień wcześniej. Białka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym. Obydwie mąki przesiewamy i mieszamy. Gdy piana jest gęsta, dodajemy na przemian po jednym żółtku i po łyżce zmieszanej mąki. Masę wykładamy do tortownicy, pieczemy około 35 minut w temperaturze 180oC. Odstawiamy do wystygnięcia.
Masa: Masło ucieramy z żółtkami, dodając po łyżce rozgniecionych bananów. Galaretkę rozpuszczamy w 1/2 szklanki gorącej wody, tężejącą dodajemy do masy, miksujemy. Wykładamy na biszkopt, wstawiamy do lodówki.
Pianka: Galaretkę rozpuszczamy w 1/2 szklanki gorącej wody, studzimy. Białka ubijamy z cukrem pudrem. Dodajemy tężejącą galaretkę. Pianę wykładamy na masę, na piance układamy plasterki bananów, polewamy tężejącą trzecią galaretką rozpuszczoną w szklance gorącej wody.
Czas przygotowania 120 minut. Cena jednej porcji około 0,75 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 265 kcal, Białko 17 g, Tłuszcz 19 g, Węglowodany 68 gŹródło: Rewia