Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto wyglądem przypomina szachownicę.Ciasto babkowe, przełożone gotowanym serem, ładnie się prezentuje i jest bardzo dobre.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 66
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 33
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 176
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 800
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 66
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 33
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 176
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 800
Składniki
ciasto-Margarynę, olej, żółtka, cukier zmiksować. Dodać mąkę z proszkiem, a na końcu ubite białka. Wymieszać i podzielić na 4 części. Do pierwszej dodać 2 łyżki kakao. Do drugiej 2 łyżki kokosu. Do trzeciej, szklanki suchego maku(ja dałam mielonego). Do czwartej kisiel malinowy.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia.(30x40) Ciasta rozsmarowywać pasami,jedno za drugim, tak ze w blaszce powstanie 8 pasów. .
Piec 45 min. w 175*.
Po przestygnięciu ciasto przekroić na połowę. Górną część odwrócić w poziomie, tak żeby paski były w innym położeniu i odstawić obok.
Spód włożyć do blaszki.
masa-Masło roztopić, ser zmiksować z jajkami i cukrem. Włożyć do garnka z masłem i podgrzewać, ciągle mieszając.(uważać bo pryska i może przypalić się).Budyń rozmieszać z mlekiem i wlać do sera. Po zagotowaniu, gorący wyłożyć na placek. Przykryć górą ciasta, uważając żeby kolorowe pasy były w innym położeniu.
Górę polać polewą czekoladową.