Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1031
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 122
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1031
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 122
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Składniki
Do dużego szklanego naczynia wlej sok owocowy, np. jabłkowy. Obierz mango i pokrój w niedużą kostkę. Tak samo przygotuj ananasa. Jeżeli użyjesz owoców z puszki, możesz dolać trochę soku do ponczu. Odsącz truskawki z kompotu.
Pokrojone owoce wrzuć do soku jabłkowego. Dodaj wodę i zamieszaj. Odstaw, by smaki się przegryzły. Po wierzchu posyp listkami mięty. : Smak ponczu i dobór owoców możesz sama dopasować do upodobań swojego dziecka.
Zamiast truskawek możesz dać wiśnie, a zamiast mango – gruszkę. I pamiętaj, żeby nie dodawać cukru, w sokach i owocach jest go już dość!
Czas przygotowania: 10 minut, cena porcji: ok. 2 zł, 46 kcal, dla 10 osób.Źródło: Olivia