Do góry

Desery Przepis na:

Kolorowy popcorn w rożkach

Kolorowy popcorn w rożkach

Autor:

Przepisów i artykułów: 956 Ocena: 7978

Dodano:

Odsłon: 46

Smaczny pomysł na "Kolorowy popcorn w rożkach"

Składniki

  • paczka popcornu
  • 1/4 kostki masła
  • 3 łyżki syropu kukurydzianego
  • 1/2 szklanki brązowego cukru
  • barwniki spożywcze: czerwony, zielony, pomarańczowy, żółty
  • sól
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przygotuj popcorn. Na patelnię wlej olej. Na rozgrzany wrzuć ziarna kukurydzy. Trzymaj pod pokrywką, aż usłyszysz, że ziarna zaczynają się od niej odbijać. Zdejmij z ognia po 5 minutach.

  2. Wrzuć do garnka masło i roztop. Dodaj syrop kukurydziany. Doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu przez 5 minut. Odstaw do przestygnięcia. Rozlej do czterech miseczek. Do każdej dodaj inny kolor barwnika i dobrze wymieszaj.

  3. Podobnie podziel popcorn i wrzuć do czterech dużych misek. Do każdej wlej masło z barwnikiem innego koloru. Zamieszaj. Wysyp na blaszkę z papierem do pieczenia i piecz w temperaturze 250 st. C przez 10 minut. Podawaj w papierowych rożkach.

  4. Jak to zrobić?

  5. Popcorn: przygotuj najlepiej w stalowym garnku o grubym dnie. Pamiętaj, by podczas robienia poruszać garnkiem od czasu do czasu. Zapobiegnie to przypaleniu się ziaren. Po 5-7 minutach będziesz cieszyć się świeżym i pysznym przysmakiem.

    Źródło: Olivia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń