Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kolorowy przekładaniec"
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1326
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5134
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 197
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 315
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1326
Po prostu ciepła kanapka. Robi się błyskawicznie i dobrze smakuje. Polecam.
Odsłon: 5134
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 197
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 315
Składniki
Każdą galaretkę rozpuść osobno w 300 ml gorącej wody i wystudź. Jedną czerwoną galaretkę zmiksuj z jogurtem i cukrem, wstaw do lodówki, a resztę do zamrażalnika. Masło zmiksuj z jajkami i cukrem, dodaj przesianą mąkę, proszek do pieczenia, wlej mleko i wymieszaj. Do połowy ciasta dodaj mak, do jednej czwartej kakao i wymieszaj.
Ciasto wlewaj porcjami do natłuszczonej formy. Piecz 50 minut w 180°C. Galaretkę zieloną i pomarańczową pokrój w kostkę i wymieszaj z kremem. Wystudzone ciasto przekrój. Na jedną z nich wyłóż część kremu, przykryj drugą. Wierzch posmaruj kremem. Resztę galaretek drobno posiekaj i wyłóż na wierzch ciasta.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień