Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe co nie co, w sam raz na każdą okazję :)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 211
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 211
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Składniki
Każdą z galaretek osobno rozrób w 1,5 szklanki gorącej wody. Mieszaj, aż grudki cukru i żelatyny całkowicie się rozpuszczą.
Następnie każdą z galaret wlej do osobnego płaskiego naczynia i pozostaw w lodówce do czasu, aż zastygnie.
Śmietankę ubij na sztywno z dodatkiem cukru waniliowego.
Owoce umyj, obierz ze skórki, pokrój na cząstki. Czekoladę zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
Stężałe galaretki pokrój w drobną kosteczkę.
Do pucharków deserowych włóż po porcji mieszanki trzech smaków galaretek.
Na każdą wyciśnij duży kleks bitej śmietany. Udekoruj przygotowanymi owocami. Śmietanę posyp odrobiną wiórków czekoladowych, a cały deser przybierz gałązką melisy lub mięty.