Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na kruchym ciemnym cieście. Sernik z kolorową posypką i polewą krówkową. Sernik wyszedł bardzo dobry.
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1765
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 162
Polecam.
Odsłon: 240
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 209
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1765
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 162
Polecam.
Odsłon: 240
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 209
Składniki
ciasto-Zmiksować jajka z cukrem i masłem. Przesiać tam mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia.Zmiksować mikserem na niższych obrotach i szybko zagnieść. Rozsmarować na blaszkę 30x40. Blaszkę powinna być wyłożona papierem do pieczenia,oraz mieć wszystkie boki.
masa serowa-Jaja zmiksować z cukrem. Dołożyć ser, śmietanę i zmiksować. Przesiać budynie, dodać ekstrakt,posypkę i zmiksować. Na koniec wlać olej i krótko zmiksować. Wylać na surowe ciasto.
Piec ok.1 godz. w 175*C. Pod koniec przykryć papierem do pieczenia, jak ciasto za mocno brązowieje.
pianka-Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do lekkiego tężenia. Miękką masę krówkową zmiksować, potem dolewać galaretkę i dalej miksować ale nie za długo. Rozsmarować na zimnym serniku. Kroić na drugi dzień.