Do góry

Desery Przepis na:

Kolorowy tort z kremem "3 czekolady" i owocami

Kolorowy tort z kremem 3 czekolady i owocami

Autor:

Przepisów i artykułów: 261 Ocena: 2920

Dodano:

Odsłon: 252

Tort z trzy kolorowymi biszkoptami budyniowymi. Tort z kremem czekoladowym, trzy kolorowym. Tort z owocami i ozdobami z mleka w proszku. Tort zrobiłam na imprezę urodzinową w rodzinie.

Składniki

  • BISZKOPT CIEMNY:
  • -4 jajka -1/2 szklanka cukru -2 budynie czekoladowe (na 0,5 l)
  • -1 czubata łyżka mąki tortowej -1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • BISZKOPT BEŻOWY:
  • -4 jajka -1/2 szklanka cukru -1 budyń czekoladowy
  • -1 budyń .śmietankowy -1 łyżka mąki tortowej -1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • BISZKOPT JASNY:
  • -4 jajka -1/2 szklanka cukru -2 budynie śmietankowe
  • -1 czubata łyżka mąki tortowej -1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • NASĄCZENIE:
  • -1 puszka brzoskwiń
  • KREM CIEMNY:
  • -300 ml. śmietanki 30 % -200 g. gorzkiej czekolady
  • -250 g. serka mascarpone -1 śnieżka
  • KREM CIEMNY:
  • -300 ml. śmietanki 30 % -250 g. mlecznej czekolady
  • -250 g. serka mascarpone -1 śnieżka
  • KREM BIAŁY:
  • -300 ml. śmietanki 30 % -300 g. białej czekolady
  • -250 g. serka mascarpone -1 śnieżka
  • OWOCE:
  • -brzoskwinie po nasączaniu -300 g. borówki amerykańskiej -500 g. malin
  • -brzoskwinie po nasączaniu -300 g. borówki amerykańskiej -500 g. malin
  • -ciasteczka kulki w polewie czekoladowej -kilka czekoladek białych Trufli
  • OZDOBY Z MLEKA W PROSZKU:
  • -100 g. mleka w proszku -100 g. cukru pudru
  • -troszkę mleka w płynie -barwniki jadalne
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli potem cukrem. Dodawać po żółtku i ubijać. Na koniec stopniowo przesiewać budynie z mąką i proszkiem, mieszając łopatką. Wylać do blaszki 30x40 cm.wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok.25 min. w 175*.
    Następne upiec tak samo.

  2. Pierwszy biszkopt ciemny ułożyć na paterze i nasączyć 1/3 sokiem z puszki.

  3. krem-Czekolady rozpuścić w śmietance, nad parą. Ostudzić i odstawić na noc do lodówki. Serek zmiksować, dodając śmietankę czekoladową.Następnie utwardzić śnieżką.Przełożyć do rękawa cukierniczego a dużą tylką z okrągłą końcówką. Zrobić rozetki na całej powierzchni biszkoptu.

  4. Owoce umyć i odpowiednio pokroić jak i cukierki.Podzielić na trzy części,razem z ciasteczkami.
    Po rozetkach rozsypać jedną część przygotowaną.
    Przykryć beżowym biszkoptem i go nasączyć.

  5. Z drugim kremem postąpić tak samo i zrobić rozetki. Na nie rozsypać drugą przygotowaną część owoców z ciasteczkami.
    Przykryć ostatnim biszkoptem i też go nasączyć resztą soku.

  6. Z trzecim krem postąpić jak z poprzednimi i tak samo z owocami i ciasteczkami. Schłodzić w lodówce.

  7. ozdoby-Dekoracje zrobić wcześniej.Wymieszać mleko suche z przesianym cukrem pudrem i stopniowo dodawanym mlekiem.Zagnieść jak na plastyczne ciasto.Podzielić na kawałki i część zafarbować, jadalnym barwnikiem. Za pomocą silikonowych foremek wycisnąć wzory.

  8. Udekorować tort i przechowywać w lodówce.

  9. Kroić ostrym nożem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Dolcevita-in-my-kitchen 11 lipca Jesli mozna byloby nadac jakis tytul, to proponuje nazwac Cie KROLOWA TORTOW! Najcudowniejsze, najbardziej estetycznie wykonane torty jakie widzialam, piekne! Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Dolcevita-in-my-kitchen 11 lipca Kolejne arcydzielo zapierajace dech w piersiach!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń