Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na ogrodzie u moich Rodziców powoli zaczynają dojrzewać porzeczki i agrest, niestety moje chłopaki nie bardzo przepadają za tymi świeżymi owocami. Ale na szczęście bardzo lubią wyjadać owoce z kompotu, więc nie pozostało mi nic innego jak zamknąć je w słoikach. Zapraszam, zwłaszcza tych co lubią nieco bardziej kwaskowe smaki. :)
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 285
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 114
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 790
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 914
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 285
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 114
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 790
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 914
Składniki
Agrest dokładnie umyć i odciąć szypułki. Porzeczki również umyć i zerwać z ogonków. Litrowe umyte słoiki wypełnić do 2/3 wysokości słoika owocami, (ja układałam warstwowo: cienka warstwa porzeczek, grubsza agrestu), następnie wsypać cukier i ponownie trochę porzeczek, a na wierzch agrest. Wypełnione owocami słoiki zalewać wodą (3/4 wysokości słoika). Słoiki mocno zakręcić, włożyć do dużego garnka (na dno położyć szmatkę) i zalać chłodną wodą. Słoiki gotować ok. 30 min.
Smacznego !
;)