Do góry

Przetwory Przepis na:

Kompot jabłkowy w słoikach

Kompot jabłkowy w słoikach

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 279

Dodano:

Odsłon: 9225

Tradycyjne kompoty jabłkowe na zimę i na lato.

Składniki

  • jabłka, dowolna ilość
  • cukier, po 3 łyżki na litrowy słoik
  • goździki, po 3 na litrowy słoik
  • przegotowana woda
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jabłka obrać, wykroić gniazda nasienne, opłukać. Układać w litrowych słoikach do 3/4 wysokości. Do każdego słoika wrzucić 3 goździki i wsypać 3 łyżki cukru. Zalać gorącą, przegotowaną wodą. Słoiki zakręcać i pasteryzować ok. 15 minut. Po pasteryzacji jeszcze raz dokręcić i odstawić nakrętką do dołu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń