Do góry

Przetwory Przepis na:

Kompot z brzoskwiń.

Kompot z brzoskwiń.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1001 Ocena: 9759

Dodano:

Odsłon: 987

Kompot z brzoskwiń na zimę.

Składniki

  • brzoskwinie 6 szt.
  • cukier 4 łyżki
  • cukier 4 łyżki
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Brzoskwinie myjemy, przecinamy na połówki, wyjmujemy pestki. Połowki brzoskwiń wkładamy do 2 litrowego, wyparzonego słoja. Zalewamy zrobionym z cukru i wody syropem, owoce powinny być całkowicie zalane syropem.

  2. Zakręcamy słoik i pasteryzujemy w 100 stopniach Celsjusza 15 minut. Po wyjęciu słoika z wody sprawdzamy zamknięcie słoika. Studzimy i ostudzony słój wynosimy do piwnicy.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń