Do góry

Napoje Przepis na:

Kompot z jabłek

Kompot z jabłek

Autor:

Przepisów i artykułów: 171 Ocena: 2384

Dodano:

Odsłon: 4179

Według przepisu babci. Przepis na 5 słoików litrowych.

Składniki

  • -Jabłka - 2 kg
  • -Goździki - 10 szt
  • -Syrop (zagotowana woda z cukrem)
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jabłka umyć, obrać i pokroić w ćwiartki. Wyciąć gniazda.

  2. Wkładać do słoików (wcześniej umytych) do połowy.
    Do każdego słoika włożyć po 2 goździki i zalać syropem.

  3. Słoiki zakręcić i włożyć do garnka z wodą (dno garnka wyłożyć ściereczką).
    Gotować około 10 minut.

  4. Po zagotowaniu wyciągnąć i odwrócić do góry dnem.
    Pozostawić tak na 10 minut.

  5. Kompot przechowywać w zimnym zaciemnionym pomieszczeniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń