Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pogoda za oknami znowu jesienna, dlatego dzisiaj zapraszam na idealnie pasujący do takiej pogody kompot z letnich jabłuszek z dodatkiem cynamonu i goździków. Aromat przypraw sprawia, że kompot ten doskonale sprawdzi się w zimowe dni. :)
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 23
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1062
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 422
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3658
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 177
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 23
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1062
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 422
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3658
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 177
Składniki
Jabłka bardzo dokładnie umyć, a następnie obrać i pokroić na kawałki. Litrowe dobrze umyte słoiki wypełnić do 2/3 wysokości owocami, następnie dodać cynamon i goździk, zalać chłodną wodę do 3/4 wysokości słoika. Na sam koniec wsypać cukier, a na wierzch jeszcze trochę owoców. Słoiki mocno zakręcić, włożyć do dużego garnka (na dno położyć szmatkę) i wlać chłodną wodą, pasteryzować ok. 20-30 min.
Smacznego :)
:)