Do góry

Napoje Przepis na:

Kompot z suszonych jabłek z miętą i imbirem.

Kompot z suszonych jabłek z miętą i imbirem.

Autor: kuchmariola63

Przepisów i artykułów: 301 Ocena: 1900

Dodano: 27.12.2016

Odsłon: 124

Kompot z suszonych jabłek nie jest tylko na zimowe dni, ale jest super napojem z dodatkiem mięty i imbiru, orzeźwiającym napojem na upalne, letnie dni. :)

Składniki

> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. W 8 litrach wody gotujemy 80 dkg suszonych jabłek, podczas gotowania dodajemy 5 goździków 10 dkg świeżego imbiru, pokrojonego w plasterki.

  2. Gdy kompot zacznie się gotować dodajemy miętę i cukier trzcinowy (w zależności kto jaki słodki kompot lubi).

  3. Kompot studzimy, i na takie upalne dni jest super dawką witamin dla naszego organizmu.

  4. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń