Do góry

Napoje Przepis na:

Kompot z truskawek i jabłek

Kompot z truskawek i jabłek

Autor:

Przepisów i artykułów: 461 Ocena: 9220

Dodano:

Odsłon: 1120

Kompot z truskawek i jabłek

Składniki

  • 2 l wody
  • 4 jabłka
  • 500 g truskawek
  • 2 łyżki cukru lub więcej
  • kostki lodu
5-6 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Jabłka myjemy, obieramy, pozbywamy się gniazd nasiennych, z umytych truskawek odrywamy szypułki. Do garnka wlewamy wodę, wrzucamy do niej cukier, umyte i owoce. Kompot gotujemy 15 minut. Studzimy. Przed podaniem dorzucamy do niego kostki lodu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń