Do góry

Przetwory Przepis na:

Kompot z wiśni.

Kompot z wiśni.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1124 Ocena: 12443

Dodano:

Odsłon: 4512

Kompot z wiśni na zimę.

Składniki

  • wiśnie 1,5 kg
  • cukier 4 łyżki
  • woda przegotowana 600 ml
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wiśnie do kompotu wybieramy zdrowe i dojrzałe. Myjemy, obrywamy końcówki. Wymyte oczyszczone owoce wkładamy do 2 litrowego, wyparzonego słoja. Ja włożyłam wiśnie razem z pestkami. Zalewamy zrobionym z cukru i wody syropem, owoce powinny być całkowicie zalane syropem.

  2. Zakręcamy słoik i pasteryzujemy w 90 stopniach Celsjusza 15 minut. Po wyjęciu słoika z wody sprawdzamy zamknięcie słoika. Studzimy i ostudzony słój wynosimy do piwnicy.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń