Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Konfitura agrestowo-porzeczkowa"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 340
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 213
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34468
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 171
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 340
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 213
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34468
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 171
Składniki
Porzeczki umyj i oderwij szypułki. Agrest umyj, przebierz i pokrój na połówki.
Wszystkie owoce wsyp do głębokiego garnka. Dodaj konfitury fix, cukier biały oraz trzcinowy i wymieszaj. Od czasu do czasu, mieszając, doprowadź całość do wrzenia i gotuj jeszcze około 3-5 minut, w zależności jak twardy jest agrest.
Gotową, gorącą konfiturą napełnij słoiki do wysokości brzegu. Zakręć szczelnie i odwróć je do góry dnem.
Gdy dobrze wystygną, odstaw w chłodne miejsce. Smacznego!
<strong>Alina Waliczek z Dzimierza</strong>Źródło: Super TV