Do góry

Dodatki Przepis na:

Konfitura cytrynowa do herbaty

Konfitura cytrynowa do herbaty

Autor:

Przepisów i artykułów: 2083 Ocena: 11421

Dodano:

Odsłon: 1679

Super dodatek do herbatki na przeziębienia.

Składniki

  • Składniki:
  • Cytryna 1 kg
  • Cukier 1 kg
  • Woda 1 litr
5-6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Z cytryn pozbyć się skórki za pomocą tarka, obrane cytryny włożyć do zimnej wody i gotować przez 15 minut. Następnie wyjąć z wody, pokroić na ćwiartki i usunąć pestki. Pokrojone cytryny włożyć ponownie do zimnej wody na 3 godziny, zmieniając wodę 3-4 razy. Przygotować syrop z cukru i wody, gdy syrop będzie się gotował, dodać pokrojone cytryny, zagotować na dużym ogniu, a potem gotować na małym ogniu przez 2 godziny. Gotową konfiturę przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcić i podawać do herbaty lub ponczu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń