Do góry

Przetwory Przepis na:

Konfitura marchewkowa

Konfitura marchewkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 2264 Ocena: 13984

Dodano:

Odsłon: 3174

Bardzo smaczna konfitura do gofrów.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Marchewkę obrać, pokroić w cienkie paski, włożyć do garnka z małą ilością wody i ugotować do miękkości. Następnie marchewkę wyjąć, a do wywaru wsypać cukier i po jego rozpuszczeniu dodać marchewkę. Smażyć do zgęstnienia konfitury po czym dodać sok z cytryn. Po chwili przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcić i obrócić do góry dnem. Jeżeli jest taka potrzeba to konfiturę możemy zagęścić żelfixem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń