Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Konfitura z borówek"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 177
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 177
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Składniki
Borówki opłukuję i osuszam na papierowym ręczniku. Wkładam je do zamrażalnika na dobę.
Następnie borówki mielę w maszynce do mięsa i gotuję na małym ogniu, mieszam z cukrem.
Gdy owoce się rozgotują, dodaję sok z cytryny. Przekładam konfiturę do słoiczków i pasteryzuję ok. 10 min. Odwracam słoiki do góry dnem i zostawiam je do wystygnięcia.
90 min • Porcja 190 kcal • Koszt słoiczka 2 zł • Przepis na 4-5 słoiczków.Źródło: Kobieta i życie