Do góry

Przekąski Przepis na:

Konfitura z cebuli i jagód

Konfitura z cebuli i jagód

Autor:

Przepisów i artykułów: 420 Ocena: 7928

Dodano:

Odsłon: 1373

Konfitura z czerwonej cebuli i jagód

Składniki

  • 4 średnie czerwone cebule
  • 1 szklanka jagód
  • 1 łyżka cukru trzcinowego
  • 100 ml białego wina
  • 1 łyżeczka octu winnego
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę obieramy i kroimy w cienkie piórka, smażymy na maśle na wolnym ogniu, do zrumienienia. Nie spieszcie się z tym, czym dłużej się będzie smażyć, tym lepiej. Do cebuli dodajemy jagody, cukier, wino i ocet winny. Całość doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, smażymy znowu na wolnym ogniu, do redukcji płynów. Chodzi też o to, żeby jagody zupełnie się rozpadły.
    Przepis z bloga: zajadam.pl

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 20 lipca 2016 Uwielbiam takie "niecodzienne" połączenia <3

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 18 lipca 2016 Ciekawe połączenie,muszę zrobić na spróbunek:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń