Do góry

Przetwory Przepis na:

Konfitura z czerwonej cebuli

Konfitura z czerwonej cebuli

Autor:

Przepisów i artykułów: 85 Ocena: 795

Dodano:

Odsłon: 6928

Pasuje do serów i dań z którymi dobrze komponują się korzenne słodko kwaśne smaki.

Składniki

  • 5 średniej wielkości czerwonych cebul
  • 3 łyżki octu balsamicznego
  • 2 łyżki miodu (lub 3 łyżki syropu klonowego)
  • 0,5 łyżeczki cynamonu
  • sól, pieprz
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w pióra. Zeszklić na patelni z niewielką ilością oleju.

    Do cebuli można dodać 2-3 łyżki wody i poddusić ją trochę na małym ogniu aż będzie miękka.


  2. Dodać ocet balsamiczny, miód i cynamon. Wszystko wymieszać.

    Doprawić do smaku solą i pieprzem.


  3. Przełożyć do słoika i przechowywać w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 27 czerwca 2014 W tym roku zrobię większą ilość i zapasteryzuję,bo wszyscy w domu uwielbiają smak tej konfitury. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 19 stycznia 2014 Tego przepisu szukałam dosyć długo.Czy podaje się konfiturę tylko na zimno ,czy też można na ciepło ? Wiem,że genialna jest do pasztetu,a na przykład do kaczki ? Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń