Do góry

Przekąski Przepis na:

Konfitura z czerwonej cebuli

Konfitura z czerwonej cebuli

Autor:

Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 2176

Dodano:

Odsłon: 6528

Ciekawa, aromatyczna niezwykle pyszna konfitura stanowiącą oryginalny dodatek mięs i nie tylko

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę posiekać w półksiężyce. Do dużego garnka wlać olej. Następnie wrzucić cebulę, często mieszać i dusić ok 40 min. Wlać wino, dodać sól, pieprz, pieprz cayenne, cukier, tymianek. Całość wymieszać i dusić kolejne 20 minut. Dodać ocet balsamiczny i dusić co jakiś czas mieszając przez kolejne 30 minut. Gotowe, smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

glazter2007 02 września 2012 Właśnie , ciekawa jestem czy ktoś próbował już ją zawekować ? Baciuaneczko eksperymentowałaś już z cebulą ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 14 maja 2012 Ciekawa ta konfitura, świetny dodatek do mięsa, myślę, że można zawekować w słoikach i mieć na zapas. Do ulubionych,
pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń