Do góry

Przetwory Przepis na:

Konfiturka z czarnej porzeczki

Konfiturka z czarnej porzeczki

Autor: amidalla

Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 2745

Dodano: 22.07.2012

Odsłon: 8582

Doskonała do herbatki na zimę lub do mięs:)

Składniki

  • 1 kg czarnej porzeczki
  • cukier od 0,5kg do 1kg
  • konfiturka do zagęszczenia przetworów
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Owoce (wcześniej umyte) zagotować. Przetrzeć przez sitko. Przetarty sok wlewamy do garnka i gotujemy z cukrem. Podałam przedział cukru od 0,5kg do 1kg, ponieważ niektórzy nie używają takich wynalazków jak Konfiturka. Dlatego wtedy musimy dać więcej cukru, który zagęści konfiturkę. Kiedy wszystko się zagotuje, odstawiamy, wlewamy do wcześniej przygotowanych słoików. Zakręcamy i stawiamy do góry dnem. Gotowe:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

rosse 24 lipca 2012 Czarna porzeczka bardzo wartościowa,ma dużo witaminy C:)Też bym zrobiła bez żelfiksu,bo to sama chemia:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

marysia11082 22 lipca 2012 ALE NAPISAŁAM,"BEZ CUKRU" MIAŁAM NA MYŚLI ŻELFIKS ITP.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

marysia11082 22 lipca 2012 TEŻ ROBIĘ TAKIE BEZ CUKRU,ŚWIETNE I DO HERBATKI I DO CIASTA,DAJĘ 5

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń