Do góry

Desery Przepis na:

Koniczynki z makiem

Koniczynki z makiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 1683

Dodano:

Odsłon: 491

Koniczynki z makiem fajne co nie co do kawy. Ładne troszkę pracochłonne lecz warto!

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mak:

    Mak sparzyć i zmielić. Margarynę roztopić dodać do niej mak, olejek do smaku, miód, cukier, ubite białko i kakao. Wymieszać.

    Ciasto:

    Z maki, amoniaku, proszku do pieczenia, cukru pudru, cukru waniliowego, jaj i margaryny zagniatamy ciasto. Cienko je rozwałkowujemy i wykrawamy szklanką kółka. Na środek każdego dajemy do troszku maku i zginamy w trzech miejscach tak, aby powstała koniczynka.

    Pieczemy do 15 minut w 180 stopniach. Podajemy potrzepane cukrem pudrem.

    Wychodzi 48 sztuk.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kucharka-amatorka 21 stycznia 2018 Apetycznie wyglądają te ciasteczka.Gratuluję!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń