Do góry

Zupy Przepis na:

Koperkowa na ogonkach.

Koperkowa na ogonkach.

Autor:

Przepisów i artykułów: 98 Ocena: 421

Dodano:

Odsłon: 87

Nie mam już co wymyślać przez te codzienne obiady tak wiec dziś: zupka koperkowa Podałam ze szczyptą świeżo zmielonym pieprzem kolorowym.

Składniki

  • 2 spore ogonki wieprzowe,
  • 6 - 8 ziemniaków w zależności od gęstości kto jaką lubi,
  • 2 czubate łyżki koperku,
  • 1 duża marchew,
  • 3 ziarenka ziela angielskiego,
  • 1,5 liścia laurowego,
  • 1 mała śmietana 18 %,
  • ulubiona przyprawa w formie jarzynki,
  • 0,5 łyżki natki pietruszki.
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte i pokrojone na części ogonki wieprzowe oraz marchew pokrojoną dowolnie, gotować do miękkości ogonów.

  2. Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i doprawić do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki, gotować do miękkości ziemniaków.

  3. Gdy ziemniaki są już miękkie dodać koperek, zagotować.

  4. Śmietanę rozprowadzić z wywarem od zupy,

  5. zalać zupę zagotować.

  6. Na koniec dodać natkę pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń