Do góry

Zupy Przepis na:

Koperkowa z klopsikami

Koperkowa z klopsikami

Autor:

Przepisów i artykułów: 40 Ocena: 1025

Dodano:

Odsłon: 9351

Bardzo szybka i łatwa w wykonaniu zupka.

Składniki

  • włoszczyzna mrożona 450 g
  • kostka rosołowa 2 sztuki
  • liść laurowy 2-3 sztuki
  • ziele angielskie 3-4 sztuki
  • koperek suszony lub świeży / 1 łyżka lub 1/2 pęczka
  • śmietana 18% 250 ml
  • mąka pszenna 2 łyżki
  • NA KLOPSIKI:
  • 500 g dowolnego mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 1/2 łyżeczki przyprawy do wieprzowiny
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 1 łyżka koperku suszonego lub 1/2 pęczka świeżego
  • sól i pieprz do smaku
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do garnka wkładamy mrożoną włoszczyznę, kostki rosołowe, liście laurowe, ziele angielskie i suszony koperek (jeśli używamy świeżego koperku, wówczas dodajemy go po ugotowaniu zupki). Całość zalewamy wodą, około 1,5 l. Zagotowujemy.

  2. Przygotowujemy klopsiki. Wszystkie składniki, czyli mięso mielone, jajko, przyprawy, koperek i bułkę tartą dokładnie ze sobą mieszamy. Formujemy małe klopsiki, które wrzucamy do gotującej się zupy. Gdy klopsiki się ugotują zabielamy całość śmietaną zmieszaną z mąką. Dobrze jest pogotować ją jeszcze przez minutę, by wytracił się mączny smak. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gochna55 25 listopada 2017 Fajny przepis. Tylko dlaczego mrożona włoszczyzna i kostki rosołowe? W wolnej chwili ugotować rosołek, zamrozić i korzystać z niego kiedy potrzeba szybko zrobić obiad. Włoszczyznę wystarczy zetrzeć na dużych oczkach.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń