Do góry

Dania główne Przepis na:

Koperty naleśnikowe z żółtym serem i szynką konserwową

Koperty naleśnikowe z żółtym serem i szynką konserwową

Autor:

Przepisów i artykułów: 105 Ocena: 1855

Dodano:

Odsłon: 486

Moja propozycja sycącego i bardzo prostego posiłku, który możecie przygotować w dziesięć minut w sytuacji, gdy usmażycie za dużo naleśników i znudzi się Wam twarożek, dżem czy owoce jako ich wypełnienie. Jeśli lubicie tosty, zapiekanki czy pizzę, to idealny przepis dla Was. Potrzebujecie tylko kilku plastrów sera żółtego i szynki konserwowej oraz mocno rozgrzanej patelni z odrobiną oleju.

Składniki

  • 6 "suchych" naleśników
  • 12 plastrów żółtego sera (morski, gouda)
  • 12 plastrów szynki konserwowej
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Na środku każdego naleśnika położyć obok siebie 2 plasterki sera, na to 2 plasterki szynki. Zrobić mankiet z tej części placka, która jest najbliżej nas, potem zawinąć do środka boki i złożyć w kopertę.
    Smażyć na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym oleju.
    Podawać przekrojone wpół z ulubionym sosem, keczupem lub bez dodatków. Doskonale sprawdzą się jako lunch w pracy czy przekąska na wycieczce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń