Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32782
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7789
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32782
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7789
Składniki
CIASTO: Białka ubić, dodać cukier i żółtka cały czas ubijając, dodawać powoli po trochu mąki z proszkiem i kakao, wlać wodę i olej, Ciasto wylać na blaszkę. Upiec.
MASA: Banany pokroić na połówki( wzdłuż), skropić sokiem z cytryny. Z ciasta odkroić wierzch (1/3ciasta) i pokruszyć. Na cieście ułożyć banany. Ubić śmietanę z śmietan-fixami, dodać cukier puder oraz rozpuszczoną ( w 3/4szkl wody) ostudzoną galaretke i startą czekoladę. Masę wyłożyć na banany. Wierzch posypać pokruszonym ciastem.