Do góry

Dania główne Przepis na:

Kopytka

Kopytka

Autor: pasjonata

Przepisów i artykułów: 67 Ocena: 430

Dodano: 30.06.2017

Odsłon: 2175

kopytka z serem

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę lub maszynkę.

  2. Ziemniaki połączyć z mąką pszenną, jajkami i serem białym. Sól dodać do smaku. Wyrobić do połączenia się składników.

  3. Odrywać porcje ciasta i formować wałeczki. Palcami spłaszczyć wałek i odcinać małe kawałki, ok. 2 cm długości.


    Jeśli ciasto się lepi podsypać mąką.

  4. Kopytka wrzucać na gotującą się, osoloną wodę i gotować ok. 1 min od wypłynięcia.


    Wyłowić łyżką cedzakową.

    Podawać z masłem lub sosem pieczarkowym.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń