Do góry

Dania główne Przepis na:

Kopytka rolowane z pietruszką

Kopytka rolowane z pietruszką

Autor:

Przepisów i artykułów: 2129 Ocena: 11946

Dodano:

Odsłon: 665

Kopytka na inny sposób.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i dokładnie utłuc. Następnie ostudzone ziemniaki połączyć z mąkami, przyprawami do smaku i dokładnie wyrobić masę. Przełożyć na stolnicę posypaną mąką, pokroić na kawałki i rolować kopytka (końcówki bardziej). Ugotować w osolonej wodzie na małym ogniu, gdy tylko wypłyną na powierzchnię , wyjąć łyżka cedzakową, przelać zimną wodą i osuszyć. Przed podaniem obsmażyć na maśle, posypać obficie posiekaną natką pietruszki, wymieszać na patelni i podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń