Do góry

Dania główne Przepis na:

Kopytka z bazylią i suszonymi pomidorami

Kopytka z bazylią i suszonymi pomidorami

Autor:

Przepisów i artykułów: 70 Ocena: 846

Dodano:

Odsłon: 132

Pyszny obiad pachnący bazylią. Dla fanów suszonych pomidorów. Pycha :)

Składniki

  • 0,5 kg ziemniaków
  • kostka twarogu półtłustego
  • jajko
  • niepełna szklanka mąki
  • przyprawa Kamis suszone pomidory z bazylią i czosnkiem
  • sól, pieprz
  • kilka listków świeżej bazylii
  • kilka sztuk suszonych pomidorów
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obrać, ugotować, odcedzić, utłuc i wystudzić. Dodać twaróg, przyprawę Kamis suszone pomidory i posiekane drobno listki bazylii. Następnie wbić jajko i dodać mąkę. Wszystko dokładnie wymieszać, aby ciasto ładnie odchodziło od ręki. Uformować wałeczek, podsypać stolnicę mąką i kroić kopytka lekko pod skosem.

  2. Wrzucać do osolonej, wrzącej wody i gotować aż wypłyną. Wyjąć łyżką cedzakową. Podawać z cząstkami suszonych pomidorów, listkami bazylii i sporą ilością pieprzu. Pyszne:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń