Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kopytka z boczkiem"
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 82
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 191
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7982
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 82
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 191
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7982
Składniki
Ziemniaki obierz, opłucz, ugotuj w osolonej wodzie. Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę, dodaj jajko, mąkę, sól, zagnieć. Ciasto może być delikatnie kleiste.
Gotowe podziel na kilka części, stolnicę podsyp odrobiną mąki, formuj wałek, spłaszcz go delikatnie dłonią, krój ukośnie niewielkie kluski. Gotuj kilka minut.
Słoninę i boczek pokrój w kostkę, usmaż na patelni. Dodaj papryczkę chilli. Kluski kładź na talerzu, posyp smażonym boczkiem, słonina i papryką. Podawaj z posiekaną natką pietruszki.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień