Do góry

Dania główne Przepis na:

Kopytka z ziołami i czosnkiem

Kopytka z ziołami i czosnkiem

Autor: mariusz28

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 312

Dodano: 10.08.2010

Odsłon: 1417

Doskonały dodatek do obiadu.

Składniki

  • 0,5 kg. ziemniaków
  • 2 jajka
  • 4 łyżki mąki pszennej
  • 10 dag. boczku wędzonego
  • zioła: tymianek, rozmaryn
  • sól, pieprz, czerwona papryka
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mączyste ziemniaki ugotować i ostudzić. Najlepiej ugotować ziemniaki poprzedniego dnia. Zmielić i dobrze wyrobić z jajkami i mąką. Ugotować.

  2. Na łyżce oleju przesmażyć boczek pokrojony w drobniutką kosteczkę, dodać do niego zioła i polać ugotowane kopytka.

  3. Oprószyć czerwoną papryką.

  4. Ja robię kopytka z pozostałych ziemniaczków z poprzedniego dnia u mnie nigdy się nie marnują

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń