Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ze śledzi można wyczarować prawdziwe rarytasy, mogą być ciekawym urozmaiceniem świątecznego stołu. Przepis jest prosty, a tak przyrządzony śledź będzie miłą odmianą od zwykłych rolmopsów.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 143
Polecam.
Odsłon: 779
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 115
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 143
Polecam.
Odsłon: 779
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 115
Składniki
1. Ziemniaki obieramy i kroimy na plastry , następnie gotujemy na pół twardo w osolonej wodzie.
2. Po ugotowaniu układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, posypujemy przyprawą do ziemniaków i zapiekamy 20 minut w 180˚C.
3. Ogórki konserwowe kroimy na plasterki.
4. Robimy koreczki: na ziemniaka układamy plasterek ogórka, następnie koreczek śledziowy, na samej górze kładziemy cebulkę i utykamy wykałaczkę . 5. Gotowe koreczki układamy na półmisku i dekorujemy.
6. Koreczki gotowe. 7. Smacznego.